Iltapäivällä agikisojen jälkeen käytiin vielä ottamassa rasavillien kanssa vähän TOKOa.
Että Fannyn ja Yran opettaminen on hauskaa, välillä sai taas nauraa ihan kippurassa Yran pelleilylle.

Otettiin paikallamakuu Fanny piilossa. Hyvin meni, Yra olisi vaan halunnut nousta perusasentoon ilman käskyä. Seuraamisessa Yra oli alkuun ihan varma että se on liikkeestä maahanmeno. Kun ymmärsi että se ei sitä ollut, näytti oikein hyvää seuraamista.
Sitten Fanny näytti miten Yra tekee luoksetulon pysäytyksen. Kyllähän se sen todella osasi. Meinasi vaan välillä liukua maahan hetken seistyään, mutta pysähtyi hyvin. Sitten vähän liikkeestä seisomista. Ensin Yra meni maahan, mutta se oli ohjaajan moka. Juteltiin Fannyn kanssa siitä, että kun Yra on niin herkkä otus, niin jos Fanny sanoo käskyn kovin vahvasti ja vielä katsoo Yraan, se tavallaan väistää sitä painetta käymällä maahan. Heti kun Fanny sanoi käskyn hiljempaa ja katsomatta Yraa, se pysähtyi seisomaan joka kerta.
Kauko-ohjaus sujui oikein hyvin. Yritetään vielä ehtiä harjoitella pidemmällä välimatkalla, ja niin että varmasti nousisi ensimmäisestä. Eli niin että olen Yran takana/vieressä "liikkeenohjaajana", ja kun se nousee ekasta istumaan lentää lelu heti taakse. Leluhulluna Yra äkkäsi heti idean. Katsottiin myös miltä nouto näyttää. Sanotaanko, että tässä vaiheessa voi vaan toivoa että siitä tulisi edes jotain pisteitä. Ellei muista sanoa Yralle melko selvästi paikka-käskyä ennenkuin on aikaa heittää kapulan, se meinaa lähteä heti hakemaan. Sivulle se ei vielä haluaisi kapulaa tuoda, toivottavasti toisi sen edes ohjaajan ulottuville. Fanny kysyi miksi TOKOssa ei voi olla vesinoutoa, sen Yra osasi jo ennenkuin oli nähnytkään noutokapulaa.
Viimeisenä ihan hauskuuden takia Yra sai juosta ruutuun, jossa oli palkkiona sen rakas vinkuva pörröpallo. Fanny piti Yraa sylissä, kuiskasi sille että ruutu, Yra etsi äkkiä katsellaan ruudun ja alkoi ulvoa ja juosta ilmassa, kun Fanny piteli toista vielä sylissä!! :D Heti kun jalat osui maahan paineli suorinta tietä ruutuun.
Ainakin ruudun opetuksen alkeet on hyvin hallinnassa, Yra osaa hyvin paikantaa ruudun ja hinku päästä sinne on kova. Merkinkin Yra osoitti hallitsevansa, mitä nyt meni pyörien sinne kun piti sekunnin sadasosan välein tarkistaa ettei se Fannyn kädessä oleva rakas vinkulelu ollut kadonnut minnekään.

Alli ei nyt saanut treenata niin paljon, mutta jotain otettiin senkin kanssa paikallaolon lisäksi. Eli ohjattua, suuntakäskyt alkaa pikkuhiljaa olla selvät. Tein niin että lähetin Allin heti merkiltä, tavallaan palkkiona hakemaan kapulaa. Allille tuntui toimivan hyvin, koska meni selvästi halukkaammin merkille. Ruutua otettiin myös, pitkä lähetys lelulle, ja sitten lähempää niin että olin tarkkana siinä mihin kohtaa ruutua pysähyi. Myös yksi ruudusta kutsuminen. Lisäksi pari liikkeestä istumista, ja siinä se noin suurinpiirtein taisi olla. Fanny nauroi että Allista kyllä näkee että se tykkää TOKOsta.

Ylipäätänsä tämän kaksikon kanssa tokoilu on niin kivaa, kun molemmat pitävät niin hirveästi hommasta. Hirveä touhotus päällä, että mitä päästään seuraavaksi tekemään :)
Monta kertaa on tullut mieleen, että oikeasti suurin syy siihen miksi Miksu ei niin tokosta välitä, on se että sen treenaaminen aloitettiin aivan väärin.
TOKO ei todellakaan ole totista! :)