Kovasti näyttää siltä että meidän eläintarha kasvaa kesäkuussa, pienen islanninhevosen muodossa.

Torstaina ajettiin koko perhe Jyväskylän lähettyville koeratsastamaan pikkuruista islanninhevosta. Äitihän on vuosia haaveillut issikasta, ja Fanny on ratsastanut viimeiset pari vuotta lähes pelkästään issikoilla. Fannyn hevonenhan siitä tulee.
Itse en aluksi ollut kovinkaan innokas, äiti on puhunut issikan hankkimisesta niin kauan että en oikein meinannut uskoa että nyt oikeasti olisi aika. Ja netti-ilmoituksen perusteella se oli mun mielestä ihan "tavallinen, rautias, pörröinen issikka". Oikeassa elämässä sata kertaa ihanampi, olin ihan myyty. Todella suloinen, pörröinen, mukava, ystävällinen, utelias, vähän kujeileva nuori tamma (2001 syntynyt). Pienikokoinen, arvioisin 135cm.
Ratsastaessa energinen ja reipas. Kantaa itsensä tosi hyvin. Töltti löytyi helposti, ja pieneksi pörröiseksi otukseksi siltä löytyi aivan uskomattomat liikkeet. Pitkät raviaskeleet ja kunnollinen laukka. Kaikinpuolin aivan loistava otus, sanoo joku jolle tuo oli viides kerta issikan selässä. Kuitenkin: ihanin issikka jonka olen nähnyt, ja olen sentään todella tykästynyt muutamaan heppaan joita olen ratsastanut pitemmillä vaelluksilla. Ja Fannyn kanssa löysivät heti yhteisen sävelen.
Täytyy myöntää että kun en ollut aikoihin nähnyt Fannyn ratsastavan kunnolla, niin kyllä tuo pikkusiskokin oli kehittynyt hurjasti ratsastajana tässä syksyn/talven aikana. Ja oli kyllä sen näköistä että sai alleen juuri oikean hevosen. Lisäksi ovat ihan sävy sävyyn, hepan väri ja Fannyn punainen tukka :D

Eli näyttäisi siltä että kyseinen otus haetaan meille kesäkuun alkupuolella, kesällä Fannylla on sitten aikaa tutustua kunnolla uuteen ystäväänsä. Ja toivottavasti tulevat Pajskun kanssa juttuun, niin "vanhan rouvan" ei tarvitse enää olla yksin tarhassa tuijottamassa pellolle (juu, sen vakiopaikka on tuijottaa pellolle kohti metsänrajaa, mitä lie aaveita näkee). Kyllä aika kuluu, itse pidän edelleen Pajskua nuorena heppana, vaikka toinen täyttää pian 18v. Minun pieni hevonen, täysi-ikäistyy ja kaikkea :P

Eli ensi kesästä eteenpäin meillä on sitten kolme koiraa, kaksi hevosta ja hamsteri.