Eli tänään käytiin juoksemassa yksi agilityrata. Tuomarina oli Minna Räsänen, rata oli ykkösten radaksi vaikea. Paljon ansaesteitä, eli Allille erityisen vaikea rata. Aika oli tiukahko ykkösiin, mutta nopea koira teki kyllä reilua miinustulosta.

Alun ansasta selvittiin hyvin, vaikka tuli "hieman" ylipitkä kaarros kun halusin korjata Allin linjan niin ettei se hyppää suoraan ansana olleen hypyn eteen (tosi lyhyt väli). A:lla otti kontaktin ja hidasti mutta ei kyllä mennyt ihan niin kuin piti, ehkä itse kiirehdin tai jotain mutta Alli lähti kyllä ilman lupaa. Eli A:lta ampaistiin putkeen ja siitä jatkettiin hyppy, olin kaukana takana mutta takaaleikkaus onnistui hyvin, ei häirinnyt Allin hyppyä mutta liito-orava vilkuili vissiin sen verran taakse että osasi kääntyä oikeeseen suuntaan pussille. Siitä hyppy ja kepeille. Alli löysi - kuten tavallista :) - hyvin sisään ja vaikka kepit mentiin "väärältä puolelta" jatkoi hyvin ja ehdin sitten tukemaan loppukepit. Kepeillä neitiä kyllä ärsyttää, pitää haukkua kun mokomat hidastavat menoa. Muutenhan Alli on hiljainen, joten huomaan jopa itse sen haukkumisen kepeillä. Miksu kun räksyttää läpi radan, niin en huomaa mitään ;)
Keppien jälkeen kierrettiin yksi hyppy takaa, joten piti mennä työntämään neiti sinne hypyn taakse, eikä seuraavalle esteelle saanut etumatkaa. Ja kun siitä matka jatkui keinulle, niin että oikealla puolella oli A ja vasemmalla putki houkuttelevasti, olin aivan varma etten saa tuota hullua pysymään hanskassa sen aikaa että pystyn viemään neidin keinulle. Tämä kuitenkin onnistui, ja keinustakaan ei tällä kertaa tullut lentokeinua (käskytin kyllä turhan kovaa ja pysäytin liian aikaisin, mutta parempi niin päin). Varmaan helpottuneena siitä että selvittiin keinusta, voi olla että ohjaaminen herpaantui hetkeksi. Tai sitten Alli vaan muisti että tästä oltiin viimeksi menty pussiin.
Eli keinun jälkeen hyppy ja siitä piti kääntyä oikealle, mutta Alli kääntyi vasemmalle. Ensimmäisestä huudosta hidasti kyllä vauhtia ja vaikutti jo siltä että päättäisi kääntyä oikeeseen suuntaan, mutta oli kai ihan pakko käydä tunkemassa se kuono pussin sisään ennenkuin kääntyi. Siitä yksi hyppy, puomi, huono ylösmeno, ja alasmenon otti taas mutta meinasi lähteä. Huomautin vähemmän nätillä äänellä ettei ole lähtemistä, ja neiti jähmettyi sitten toinen takajalka vielä alastulokontaktilla odottamaan lähtölupaa. Mutta odottipahan. Putki vielä, kaksi hyppyä ja maaliin.
Eli oikeastaan virheetön rata sitä pussiin kurkistamista lukuunottamatta. Ei kuitenkaan mikään nätti rata. Nolla olisi silti kelvannut ;)

Moni asia kuitenkin onnistui:
  • yksikään rima ei tippunut!
  • kepit sujuivat väärältä puolelta, eka kerta kun uskalsin kokeilla kisoissa
  • vaikka se olikin hieman veitsenterällä tasapainoilua, Alli pysyi joksenkin hanskassa loppuun asti, kuunteli ja kääntyi
  • kontaktit tuli otettua
Uusi yritys maanantaina, silloin mennään yksi "turha" hyppyratakin. Muuten Allilla oli varsin hauskaa. Hirveästi kivoja ihmisiä jotka kehuivat Allia kauniiksi, joita Alli sai pusutella. Voiko yltiösosiaalinen pieni aussie muuta toivoa? Toinen oli kyllä niin onnellinen ja tyytyväinen.

Ausseja oli samalla radalla monta, ja nollatuloksen saivat ainakin Poncho (Delta River Outlaws Daughter, 3. sija), Muru (True Choice Angel's Kiss, heidän ensimmäiset viralliset kisat) ja Lumi (Tres Colores Xmas Primadonna). Poncho ja Lumi olivat tehneet nollat myös hyppärillä, ja Lumi sai samalla sertin ja siirron kakkosiin.
ONNITTELUT kaikille! :)