Ensin pääsi Alli kehään nukkumaan.
Molemmista paikallaoloista 10.
Sitten ruutu-ohjattu-kaukkarit-seuraaminen. Tuossa järjestyksessä. Jouduttiin odottamaan kehään pääsyä, ja Alli ei ollut oikein selvillä siitä mitä oltiin tekemässä. Ruudusta siis nolla. Sitten se muisti mitä temppuja nämä oli. Mamma kyllä käyttäytyi niin oudosti, että sitä piti kytätä vähän kauempaa, jos se vaikka saa jonkun kohtauksen. Seuraamiset oli siis vähän väljiä, ja piti hirmu tarkkaan katsoa että tarkoittaahan mamma nyt sitä mitä sanoo, kun se puhuukin niin oudosti. Pääsisipä siitä jännityksestä eroon. Kuitenkin ohjatusta 10, kaukkareista 8 ja seuraamisesta 7½.
Sitten taukoa, ja seuraavaksi päästiin tekemään tunnari-idari-luoksetulo-hyppynouto. Huono tuuri, että Fannyn ja Yran suoritus alkoi samaan aikaan viereisessä kehässä. Emmä osannut keskittyä kun piti vilkuilla sinne vähän väliä, ihme kyllä koirat eivät ottaneet toisistaan häiriötä. Tunnarin Alli teki täydellisesti, mä sähläsin kympin pois tiputtamalla kapulan sen jälkeen kun Alli oli jo luovuttanut. Eli tunnarista 8. Idari oli oikein hyvä, seuraaminenkin hyvää ollakseen "tylsässä" idarissa. Istumisen varmistin, siksi 8. Luoksetulossa Alli keksi, että se on aina ihan turhaan odottanut mun käskyjä, kun liikkeenohjaajahan sanoo jo käskyjä. Päätti siis säästää multa vaivan, ja lähteä tulemaan jo niistä käskyistä. Tuomari ei arvostanut Allin päättelykykyä, vaan antoi luoksetulosta 5. Yleensähän se on meidän bravuureja, 9-10 liike. Viimeisenä hyppynouto, myöskin meidän vahvimpia liikkeitä. Heitin sitten kapulan ennenkuin liikkeenohjaaja edes kysyi ollaanko valmiita. No pitäähän sitä heittämistä vähän harjoitella =D Eihän siitä edes pisteitä lähtenyt, kunhan mulle tuotiin kapula takaisin ja kysyttiin olenko nyt sitte valmis. Juu, ja ihan hyvin se meni. Alli vaan päätti luovuttaa kapulan puolittain mun takana. Eli hyppynoudosta 8.
Yhteensä 226,5 pistettä, II-tulos ja 5. sija. Ei hullummin. Jälkimmäisten liikkeiden aikana en kuitenkaan muistanut jännittää omasta puolestani, ja Allikin uskalsi olla vapaammin oma hassu ja iloinen itsensä, kun itsekin olin ihan oma sekava, säheltävä itseni ;)

Fannyn ja Yran suorituksesta näin vain loppuosan. Fanny sanoi että seuraaminen oli mennyt Yran mittapuulla hyvin, vaikka tuomari antoikin vain seiskan. Liikkeestä maahanmenossa oli sen sijaan päättänyt lähteä Fannyn mukaan, kun tämän piti mennä Yran taakse. Eli maahanmeno 0. Luoksetuloon Fanny oli tyytyväinen, Yra pysähtyi vasta tokalla käskyllä, mutta se sentään pysähtyi. Luoksetulosta siis 7½. Liikkestä seisomisessa kävi maahan, siitä 0. Se johtui kyllä siitä, että Fanny unohti että Yra ei seisomisessa kestä painetta, käsky pitäisi antaa hiljaisella äänellä katsomatta Yraa. Fanny oli vahvasti kääntynyt katsomaan Yraa ja sanoi käskyn aika vihaisella äänellä, kun jännitti, joten Yra "väisti" menemällä maahan. Noutaminen 7½, loistava suoritus Yralta. Odotti kiltisti käskyä, juoksi vauhdilla kapulalle, ensin tuli muutaman askeleen ravia mutta juoksi loppumatkan takaisinkin, ja tuli jopa sivulle luovuttamaan. Tosin luovutusasento oli kuulemma enemmän Fannyn takana kuin sivulla, mutta kun se yleensä sylkäsee sen kapulan ohjaajan jalkoihin, joten oltiin Fannyn kanssa molemmat tyytyväisiä tuohon. Kaukkareista 7, hyvät vaihdot, ekalla kerralla nousi heti istumaan, mutta kävi taas uudestaan maahan kun Fanny laski käden, joten Fanny käytti toisen istu-käskyn. Sen jälkeen tekikin vaihdot ihan niinkuin piti. Kunhan pikkuneidillä oli siis alkuun liian kiire. Hypystä 7, piti taas varmistaa että varmasti oli saanut lähtöluvan. Mutta tosi onnistunut, olemattomalla treenimäärällä, hyppäsi hyvin, istuutui heti, ja löysi hienosti takaisin sivulle.
Kokonaisvaikutus 8, tuomarin sanojen mukaan iloinen koira, joka kuuntelee ja tottelee hyvin ohjaajansa käskyjä, ja että on hyvin koulutettu nuori koira.
Yra tosiaan pysyi iloisena läpi koko suorituksen, sitä ei haitannut namien tai lelujen puute, vaan se meni kehään just sen oloisena että siellä on tosi hauskaa. Vaikka matte huusikin käskyt hassun kovaa, silloin Yra ei oikein tiennyt mitä se tarkoitti, mikähän siihen matteen oli mennyt? ;)
Yhteensä saivat siis 124,5p, III-tulos. Fanny oli suoritukseen tosi tyytyväinen, nähtiin taas mitä pitää treenata, ja saatiin varmuus että Yra selviää jo avoimestakin luokasta. Pitää katsoa milloin taas mahtuisivat seuraavaan kokeeseen.